Voordat de zonnepanelen geplaatst worden, zal er een keuze moeten worden gemaakt ten aanzien van het soort zonnepanelen, het merk en zal de afweging kunnen worden gemaakt om de zonnepanelen zelf te plaatsen. Zonnepanelen zelf plaatsen is goed te doen als er rekening wordt gehouden met de belangrijke factoren, die van invloed zijn op het rendement van de zonnepanelen. Een installateur van zonnepanelen is deskundig op dat gebied en zal met alle factoren rekening houden, zoals de windrichting, waarin de zonnepanelen worden geplaatst en de hellingshoek. Kiest u voor de zonnepanelen zelf plaatsen, dan is een goede voorbereiding dan ook zeker aan te raden. Er zijn doe het zelf pakketten van zonnesystemen op de markt, waarbij uiteraard een handleiding wordt meegeleverd voor het zelf plaatsen van de zonnepanelen. De installatie op zich kan dan ook eenvoudig uitgevoerd worden, waarbij u dus zelf rekening moeten houden met de belangrijke aspecten ten aanzien van het rendement van de zonnepanelen.

Zelf plaatsen van de zonnepanelen

Bij het zelf plaatsen van de zonnepanelen is de windrichting een belangrijk aspect. De meest ideale windrichting, waarin de zonnepanelen geplaatst kunnen worden is richting het zuiden. Dat betekent niet dat een andere windrichting niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat het dak het niet toelaat de panelen naar het zuiden te richten, maar het zuiden is wel de meest optimale windrichting. Indien het mogelijk is om de zonnepanelen bij het zelf plaatsen naar het zuiden te richten, wordt dit aanbevolen. Indien de windrichting is bepaald, kan de optimale hellingshoek van de zonnepanelen worden ingesteld. Voor het zelf plaatsen van de zonnepanelen in de richting van het zuiden geldt dat een hellingshoek van 36 graden de meest optimale hellingsgraad is. Het is dus zeker goed mogelijk om de zonnepanelen zelf te plaatsen als u over de informatie beschikt om het zonnesysteem zo te plaatsen, dat er een optimaal rendement kan worden behaald.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Doe het zelf zonnepanelen

Wie van plan is om een zonnepanelen doe het zelf pakket aan te schaffen kan voordeel hebben bij de volgende tops voor doe het zelf zonnepanelen...
Lees verder