Zonnepanelen worden steeds populairder en worden vaak geïnstalleerd. Naast alle voordelen is er slechts 1 groot nadeel, de kostprijs. Het plaatsen van zonnepanelen is desondanks subsidies een grote investering die op lange termijn wordt terugbetaald. Aangezien voor sommige particulieren het installeren van zonnepanelen iets te duur is, bieden veel leveranciers nu een nieuwe service aan waarbij de consument zonnepanelen kan huren.   

Zonnepanelen huren is een nog niet veelvoorkomende verschijnsel, terwijl het kopen van zonnepanelen al veel meer is ingeburgerd. Zonnepanelen huren is echter een mogelijkheid, waarbij er geld bespaard kan worden. Er zijn namelijk bedrijven, die in ruil voor de verhuur van zonnepanelen gebruik maken van het dak van uw woning of bedrijf. Het komt er dan ook op neer dat het dak van de woning of van het bedrijfspand als het ware verhuurd wordt en dat in ruil daarvoor de zonnepanelen op het dak worden geplaatst. De opbrengt van de zonne-energie komt ten goede aan de bewoner of eigenaar van het pand. Het bedrijf dat de zonnepanelen op de daken plaatst, zorgt namelijk ook voor de aansluiting op het netwerk van elektriciteit. Zelfs de verzekering kan door het bedrijf verzorgd worden.

Voordeel van het huren van zonnepanelen

Tussen het bedrijf, dat de zonnepanelen plaatst op het dak en de ontvanger, wordt uiteraard een overeenkomst opgesteld in de vorm van een huurcontract. De opbrengst van de energie, die omgezet wordt in elektriciteit komt geheel ten goede van de bewoner. Het kan natuurlijk voorkomen dat bij het huren van zonnepanelen er meer opbrengst is dan er verbruikt wordt. In dat geval wordt het overschot teruggeven aan het elektriciteitsnetwerk en kan er zelfs geld voor ontvangen worden. De ontvanger van de zonnepanelen heeft overigens ook enige verplichtingen. Zo kunnen er voorwaarden gesteld worden, zoals een verbod om bomen te planten, die voor schaduw kunnen zorgen. Daarnaast moet het dak ook voldoen aan enkele voorwaarden zoals de hellingsgraad, het aantal uren zon enz. Het enige obstakel dat tot een vroegtijdig einde van het huurcontract zou kunnen leiden, is dat het bedrijf dat de zonnepanelen heeft geplaatst failliet zou kunnen gaan. In dat geval zullen de zonnepanelen waarschijnlijk verdwijnen, maar zijn er verder geen consequenties aan verbonden. Zonnepanelen huren lijkt dan ook alleen maar voordelen te hebben.

Het huren van zonnepanelen is de ideale opslossing voor de hoge kostprijs die een installatie meebrengt.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?