De drang (en ook soms de dwang) om over te stappen op hernieuwbare energie wordt met de jaren steeds groter, wat uiteraard zeer positief is. De kostprijs van dergelijke energiesoorten is echter zeer hoog in vergelijking met de fossiele brandstoffen. Ook bij zonnepanelen is dit het geval en het is dus niet verwonderlijk dat er veel gezinnen afzien van het idee van zonnepanelen net doordat de kostprijs ervan zo hoog ligt. Toch is het sinds enkele jaren gemakkelijker geworden om dergelijke grote bedragen te investeren en toch een groot deel snel teruggewonnen te kunnen hebben. Het is namelijk zo dat de regering sinds enkele jaren bezig is met het toereiken van tal van premies en subsidies, alsook fiscale voordelen die de hele investering al een heel pak lichter maken. Dit geldt soms wel voor een verzachting tot 40 procent van de totale kostprijs, iets dat zeker niet oninteressant is wanneer men spreekt over dergelijke grote bedragen.

Het belangrijke is dat men goed nagaat of men wel degelijk in aanmerking komt alvorens echt een aankoop te doen. Dit voorkomt de grote put die men zal creëren wanneer men een investering maakt die niet wordt gesteund door de fondsen van de overheid. Het zal een heel pak zwaarder zijn om het bedrag terug te winnen.

De premies en de informatie daar omtrent zijn altijd te verkrijgen bij Uw lokaal gemeentehuis en bij overheidsinstanties die zich bezig houden met energie en de bijhorende onderwerpen. Ook de installateur va de zonnepanelen kan U meer raad en advies geven betreffende de premies en subsidies die beschikbaar zijn voor zonnepanelen. Een echt vast bedrag is er echter nooit, dit is allemaal afhankelijk van de totale kostprijs alsook het rendement en natuurlijk ook de grootte van de installatie.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?