Wie zonnepanelen in België koopt kan profiteren van een subsidie. Om de hoge prijs van zonnepanelen wat te verhelpen heeft de regering fiscale aanmoedigingsmaatregelen voor energiebesparing uitgewerkt of anders gezegd subsidies. In aanmerking komen 40% van de investeringen voor een betalingsvermindering. De subsidieaanvragen voor fotovoltaïsche zonnecellen kenden in 2008 was erg hoog.

Deze subsidies hangen van een aantal factoren af; welke soort, de plaatst en het aantal, dat u koopt. Een aantal provincies en veel gemeenten geven maar eenmaal een premie voor het installeren van pv-zonnepanelen.

Voor elke 1000 kWh elektriciteit opgewekt met deze zonnepanelen ontvangt de eigenaar een zogenaamd groenestroomcertificaat.

Vroeger werden alleen subsidies uitgegeven voor het plaatsen van een photovoltaïsche zonnepanelen. Nu is dat veranderd naar de elektriciteitsproductie. Naast de installatie van zonnepanelen zal er ook een groene stroom teller geplaatst worden.

Om van deze subsidie te profiteren moet een aanvraag ingediend worden bij de Afdeling Natuurlijke Rijkdommen en Energie van de Vlaamse overheid.

Het is echter aangeraden dat u eerst naar uw gemeente of naar een betrouwbare informatie bron gaat om u te informeren in verband met de procedures die u moet volgen om van deze subsidies te genieten.

Het zou niet zo interessant zijn om zonnepanelen te plaatsen zonder deze subsidies. Het is beter voor het milieu, uw portefeuille,…

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?