Wanneer men dan toch uiteindelijk heeft beslist om over te gaan op de aankoop van zonnepanelen komt men te staan voor een zeer grote vraag, namelijk welke zijn in 2013 en 2014 de beste zonnepanelen op de markt en hoe kan men dit met zekerheid weten? Het is namelijk zo dat men het liefst zo veel mogelijk kan halen uit een installatie zonder dat men daar al te veel voor hoeft te doen. Een goedkope installatie met een hoog rendement lijkt dus ideaal maar bestaat helaas niet. U zal vrijwel altijd moeten gaan afwegen tussen prijs en kwaliteit, al zijn er in het midden zeer aantrekkelijke installaties die U een degelijk rendement bieden voor een aanvaardbare prijs. De prijs van een dergelijke installatie kan eveneens afgezwakt worden door de groenestroomcertificaten die beschikbaar zijn gemaakt door de regering in 2012. Het is dan ook belangrijk dat men goed op voorhand Uw huiswerk maakt en men berekent wat het totaalbedrag zal zijn inclusief de premies die men zal kunnen verwerven bij de aankoop van de zonnepanelen. Wanneer u twijfelt over de beste zonnepanelen, kan u steeds een offerte aanvragen bij verschillende leveranciers die u een antwoord zullen geven op al uw vragen.

De zonnepanelen van de gerenommeerde merken zullen uiteraard tot een van de beste zonnepanelen horen die er op de markt zijn maar zijn desondanks toch iets duurder als de iets conventionelere modellen. Het is dan ook zo dat men echt waar voor zijn geld krijgt wanneer men toch beslist om deze panelen aan te schaffen. Zo zijn de zonnepanelen van Sanyo enorm bekend en staan ze dan ook garant voor de kwaliteit die ze leveren. Wellicht een van de belangrijkste factoren om te behoren tot de 'beste' zonnepanelen is de afschrijvingstermijn. Hoe langer deze is, des te beter, want dit wil zeggen dat de installatie zeer lang mee zal kunnen gaan en dat men dus voor een lange periode zal kunnen genieten van een vergelijkbaar rendement als een quasi nieuwe installatie.

De beste zonnepanelen voor een plat dak hangen af van de hellingsgraad. Voor het beste rendement, is een hellingsgraad van 35° ideaal. Wanneer u liever uw zonnepanelen niet rechtop plaatst, kan u deze ook neerleggen op uw plat dak. U zou denken dat het rendement dan lager is, maar hiervoor bestaat een oplossing. U plaatst dan geen zonnepanelen, maar een folie met amorfe siliciumcellen die zorgen voor een optimaal rendement.

Tegenwoordig kan u ook zonnepanelen installeren op uw camper. Hier kan u een keuze maken uit drie soorten: polykristallijne, monokristallijne en amorfe, zonnepanelen. Polykristallijns en monokristallijne zonnepanelen verschillen niet zo veel van elkaar. Bij Monokristallijne zonnepanelen ligt het rendement per cm² hoger en zijn dus compacter en beter dan de polykristallijne. De prijs van deze soort ligt dan ook hoger. Amorfe zonnepanelen worden vaak gebruikt in rekenmachientjes omat deze weinig licht nodig hebben. Dit is natuurlijk handig wanneer u rondreist in een grijs land. Ze mogen dan wel een hoge spanning hebben als er weinig ligt is, het rendement blijft laag. Aangezien de levensduur van amfore panelen lager ligt, zijn kristallijne zonnepanelen duidelijk de beste.

Beste zonnepanelenOm echt te weten te komen welke de beste zonnepanelen op de markt zijn, kan je deze vergelijken met elkaar of tests laten uitvoeren. Wat het grootste verschil maakt tussen de verschillende types, zijn de cellen zelf. Zo zijn er polykristallijne cellen, monokristallijne cellen en dunne filmcellen. Uit onderzoek weten we dat het rendement van monokristallijne cellen 15 tot 20% hoger ligt dan dat van polykristallijne cellen. Een hoger rendement betekent wel ook een hogere kostprijs. Maar de beste zonnecellen zijn de dunne filmcellen. Het rendement van deze cellen ligt 40% hoger en ze gaan ook veel langer mee en zijn dus duurzamer. Uw zonnepanelen leverancier zal u het best het verschil kunnen uitleggen tussen de verschillende zonnepanelen en samen kunnen jullie zo de beste zonnepanelen uitkiezen die voor u op maat gemaakt worden.

De verschillende zonnepanelen worden ook getest door instituten zoals Test Aankoop en de Consumentenbond. Test Aankoop doet geregeld onderzoeken naar de beste zonnepanelen die op de markt zijn. Daarnaast doen ze ook onderzoek naar het rendement van zonnepanelen en naar het feit of het wel voordelig is om zonnepanelen te plaatsen. Ook de Consumentenbond geeft een antwoord op vragen in verband met de beste zonnepanelen.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Zonnepanelen installateurs

Het is heel verstandig om bij de aanschaf van zonnepanelen direct na te denken over de installatie. Het is zeker niet onmogelijk om de zonnepanelen zelf te installeren...
Lees verder

Beste zonnepanelen vergelijken

Vergelijk de verschillende leveranciers van zonnepanelen met elkaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan om een beter inzicht te hebben in uw mogelijke investering....
Lees verder