Zonnepanelen zijn er in verschillende groottes en rendementen en kunnen al dan niet een groot deel van het elektriciteitsverbruik in Uw woning of camper opvangen. Het is dan ook belangrijk dat men op voorhand weet hoe hoog het verbruik ligt en wat het totale rendement zal zijn van de installatie men zal aankopen, zodat men geen tekorten zal lijden waardoor er alsnog stroom zal moeten afgenomen worden van het dure klassieke elektriciteitsnet. De zonnepanelen van 70 watt klinken minder krachtig en efficiënt maar zijn dat daarom niet noodzakelijk. Dergelijke panelen zijn bestemd voor kleine verbruikers en kunnen Uw verbruik al dan niet al geheel tegemoetkomen zonder dat U daarvoor de, soms enorm dure, grotere panelen hoeft aan te kopen. Voor een camper is het bijvoorbeeld in veel gevallen al genoeg een paneel te plaatsen met een vermogen van 70 watt om het alledaags verbruik tegemoet te komen.

De efficiëntie van dergelijke panelen wordt dan ook in vele gevallen onderschat doordat men weinig verwacht van het lage vermogen. Toch kan men door grondig te analyseren hoe hoog het verbruik ligt, geld uitsparen doordat een paneel van 70 watt veel goedkoper is als een groot paneel van 100 of 200 watt. Bijvoorbeeld voor de aandrijving van een vijverfontein is het in de meeste gevallen al genoeg om een zonnepaneel te laten aanleggen van 70 watt. Zo kan men zonder onrust genieten van een mooie kabbelende fontein en zelfs nog gebruik maken van de reststroom om bijvoorbeeld de grasmaaier aan te drijven. Het is dan ook altijd nuttig om grondig na te kijken hoe hoog het verbruik ligt van de toepassingen die U wilt voorzien van zonne-energie. Het is uiteraard vanzelfsprekend dat een enkel paneel van 70 watt geen geheel huishouden zal kunnen voorzien van de nodige elektrische stroom.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Soorten zonnepanelen

Er zijn meerdere soorten zonnepanelen op de markt, die zich onderscheiden in merk, prijs, zonnecellen en toepassing. De verschillende soorten zonnepanelen hebben in elk geval wel
Lees verder