Het kopen van zonnepanelen vraagt enige investering en is dan ook niet goedkoop te noemen. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van zonnepanelen op de garantie te letten. De zonnepanelen garantie is van groot belang, omdat er op de garantievoorwaarden een beroep kan worden gedaan als het zonne-energie systeem gebreken gaat vertonen. Er wordt in de meeste gevallen een standaard garantie gegeven op zonnepanelen. Bedrijven kunnen zich echter ook onderscheiden door een langere termijn van garantie te geven op de zonnepanelen. U mag er dan vanuit gaan dat de zonnepanelen van een uitstekende kwaliteit zijn. Er wordt immers niet voor niets een extra lange garantie op de zonnepanelen gegeven. Dat wil overigens niet zeggen, dat zonnepanelen met een standaard garantie van een mindere kwaliteit zouden zijn.

Garantietermijn op zonnepanelen

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende garanties op zonnepanelen en de complete installatie. Een volledige installatie van zonne-energie heeft vaak een basisgarantie van twee bij het bedrijf, waar de set is aangeschaft. De zonnepanelen zelf beschikken vaak over een vermogensgarantie van tachtig of negentig procent van het piekvermogen, voor een variërend aantal jaren. Er zijn bedrijven, die tien jaar garantie geven op het vermogen van de zonnepanelen, maar er zijn ook bedrijven, die vijftien, twintig of zelfs vijfentwintig jaar garantie verstrekken op het vermogen van de zonnepanelen. Een inverter kent veelal een fabrieksgarantie van een termijn van vijf jaar. Er zijn ook mogelijkheden om de garantietermijn te verlengen tegen een geringe vergoeding. Ook ten aanzien van de verlening van de garantie op zonnepanelen en de inverter zijn er weer verschillende mogelijkheden beschikbaar. Het is dan ook altijd aan te raden om bij de aanschaf te informeren naar de betreffende garantie op de zonnepanelen en eventueel ook naar de mogelijkheden van verlenging van de termijn.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Wat is de zonnepanelen prijs?

Over de prijs van zonnepanelen zijn al talrijke artikels geschreven, maar toch is het niet helemaal duidelijk wat de kostprijs van zonnepanelen nu werkelijk is. Daarom zetten wij voor u alles op een rijtje...
Lees verder

Gratis en vrijblijvende offerte

Verschillende installateurs hebben verschillende panelen, services, garanties en andere voorwaarden die tot een aangewezen installatieprijs komen. Door een offerte aan te vragen, kan u verschillende offertes op maat met elkaar vergelijken zonder enige verplichting.
Lees verder