Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en kunnen toegepast worden op huizen, maar bijvoorbeeld ook op caravans of om de mobiele telefoon op te laden. Huizen met platte daken zijn uitermate geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit komt door het feit dat de zonnepanelen voor het meeste rendement geplaatst moeten worden in een hoek van minimaal 30 graden. Bovendien heeft een plat dak als voordeel, dat de richting waarin de zonnepanelen geïnstalleerd zullen worden op de meest efficiënte wijze geplaatst kunnen worden.

Het installeren van zonnepanelen op een plat dak moet wel op deskundige wijze gedaan worden en ook moet het juiste installatiemateriaal voor de zonnepanelen gekozen worden. Een plat dak is namelijk gevoelig voor zware ballast en ook moet voorkomen worden dat dakbanen van het platte dak geperforeerd worden, waardoor er lekkage kan ontstaan. Voor het installeren van zonnepanelen op een plat dak kan er een keuze worden gemaakt tussen het zelf doen of het uitbesteden. Als men zelf zonnepanelen op een plat dak gaat installeren, zal men zich wel goed moeten laten inlichten over het beste type zonnepanelen en over het aantal zonnepanelen, dat benodigd is om aan de gewenste energietoevoer te komen. Een deskundig bedrijf heeft de expertise in huis en kan en advies geven over de zonnepanelen en de installatiewerkzaamheden voor zijn rekening nemen.

Zonnepanelen zijn ook op een plat dak zichtbaar, maar daar is wel een oplossing voor. Wie alle zicht op de zonnepanelen op een plat dak wil ontnemen, kan er namelijk voor kiezen om een compleet zonnesysteem in de dakbaan te laten integreren. Naast het esthetisch voordeel, biedt een dergelijk zonnesysteem voor een plat dak ook het voordeel dat het als dakafdichting membraan kan fungeren. Verder zorgt dit systeem van geïntegreerde zonnepanelen voor een verhoogd energierendement, doordat het volledige platte dak benut wordt.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Frame zonnepanelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is het mogelijk om de het zonnesysteem los op het dak te plaatsen. Uiteraard moet het systeem verzwaard worden om op die manier te voorkomen dat
Lees verder

Zonnepanelen plat dak dubbel rendement

Zonnepanelen kunnen op een plat dak een dubbel rendement opleveren of in elk geval het rendement aanzienlijk vergroten ten aanzien van de op traditioneel geplaatste wijze zonnepanelen...
Lees verder