Een caravan wordt steeds meer gezien als een tweede huisje en dat is ook te merken aan de inrichting en elektrische apparaten, zoals afzuigkappen, ventilatoren en televisies. De combinatie zonnepanelen caravan biedt uitkomst om in de energiebehoefte in de caravan te voorzien. Zonnepanelen op de caravan zorgen voor een duurzame vorm van energie. Na de aanschaf van zonnepanelen voor de caravan, kunnen deze heel eenvoudig zelf gemonteerd worden. Er hoeft dus niet noodzakelijk een installatiebedrijf voor langs te komen om uw zonnepanelen op het dak van de caravan te plaatsen. Voordat u zelf begint met het plaatsen van de zonnepanelen op de caravan is het wel handig om de adviezen en tips hierover door te nemen.

Tips zonnepanelen plaatsen op caravan

Bij het plaatsen van zonnepanelen op de caravan is het raadzaam om deze plat op het  dak te monteren, maar wel met ventilatieruimte. Als namelijk gekozen wordt voor het monteren van de zonnepanelen op een schuine kant van de caravan, dan zullen er beperkingen optreden in de opbrengst van de energie. Hou bij het installeren van de panelen rekening met de plaats waar de dakdoorvoer zal komen. De kabels zijn namelijk betrekkelijk kort en het is aan te raden om de zonnepanelen zo dicht mogelijk bij de dakdoorvoer te plaatsen. Er wordt geadviseerd om de dakdoorvoer boven in de caravan in een kast te plaatsen. Hierdoor kan de bedrading netjes in de kast worden weggewerkt, zodat er geen direct zicht op komt. Het zonnepaneel kan op een profiel van kunststof of aluminium worden gemonteerd, waarna deze plat op het dak van de caravan bevestigd kan worden en er toch voldoende ventilatieruimte zal zijn. De kunststofprofielen kunnen apart worden aangeschaft en kunnen aan het dak van de caravan worden vastgelijmd, nadat de zonnepanelen in de uitsparingen van het kunststof profiel is geplaatst.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Zonnepanelen camper

Wanneer men op reis vertrekt met een camper (ook wel mobilhome genoemd) is het altijd leuk om onderweg een eigen stroomvoorziening te hebben...
Lees verder