Zonnepanelen zijn in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar en worden allang niet meer alleen aangeschaft om het huis te voorzien van milieuvriendelijke energie. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een mobiele telefoon, camera of laptop op te laden met behulp van zonne-energie. Hiertoe is een speciaal type zonnepanelen ontwikkeld in de vorm van opgerolde zonnepanelen. Inderdaad, zonnepanelen die opgerold kunnen worden en daardoor uitermate geschikt zijn om mee te nemen onderweg of op vakantie. Opgerolde zonnepanelen zijn in verschillende variaties verkrijgbaar en nemen hand over hand toe in populariteit.

Een zonnepaneel dat opgerold kan worden en verschillende apparaten van energie kan voorzien. Xunligth is een van de bedrijven, die dergelijke opgerolde zonnepanelen heeft ontwikkeld net als het innovatieve bedrijf Brunton. De zonnepanelen zijn van uitermate flexibel materiaal gemaakt, waardoor ze eenvoudig op te rollen zijn. Een opgerold zonnepaneel met een lengte van 55 centimeter is al geschikt voor het opladen van de gsm en andere kleine handzame apparaten. Voor het opladen van een laptop kan een zonnepaneel met een lengte van 1,40 meter en een breedte van 30 centimeter volstaan. De prijzen van de opgerolde zonnepanelen liggen momenteel nog vrij hoog voor het gebruik dat ze kunnen bieden. Een goedkope uitvoering kost bijvoorbeeld al over de 100 euro. Naarmate het gebruik van opgerolde zonnepanelen zal toenemen en de functionaliteit nog verder zal verbeteren, zullen de prijzen naar verwachting wel dalen. In elk geval is het een zeer milieuvriendelijke vorm van opladen van elektronische apparaten en bovendien erg handig om mee te nemen naar plaatsen waar de apparaten, vanwege het ontbreken van elektriciteit niet aan de reguliere oplader gelegd kunnen worden.

De formaten van de opgerolde zonnepanelen, die eruit zien als een strandmatje, kunnen variëren en dat geldt ook voor de opbrengst van deze zonnepanelen. Afhankelijk van het formaat van de zonnepanelen varieert de opbrengst van 7,5 Watt tot 200 Watt.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?