Gratis zonnepanelen, het is mogelijk! Dankzij de toepassing van een nieuw businessmodel is het sinds eind 2009 voor veel gezinnen mogelijk om vrijwel gratis zonnepanelen te krijgen die worden aangeboden. Het is vandaag de dag op zich al zeer aantrekkelijk om zonnepanelen te kopen die gebaseerd zijn op fotovoltaïsche zonnecellen doordat de overheid groenestroomcertificaten uitreikt bij de aanschaf en de installatie van dergelijke zonnepanelen en de bijhorende installaties. Dit maakt het zeer aantrekkelijk voor jonge gezinnen om een duurzame bron van energie te vinden en aan te wenden. Het helpt eveneens de bevolking te stimuleren om groenere vormen van energie te gaan gebruiken en toe te passen in het dagelijkse leven. Dergelijke initiatieven zijn zeker de moeite waard en worden dan ook zeer warm door de bevolking omarmd en in handen genomen.

De ruggengraat achter dit initiatief van gratis zonnepanelen zijn groene investeringsmaatschappijen die het bedrag terugbetalen dat niet valt onder de dekking van de groenestroomcertificaten die uitgereikt worden door de overheid of energiebedrijven. Op deze manier, en in combinatie met deze laatstgenoemde groenestroomcertificaten, is het voor gezinnen slechts een 'peulschil' die ze moeten betalen voor de installatie die ze gekocht hebben en die gebaseerd is op zonnepanelen. Zo hoeft men enkel nog het BTW-bedrag te betalen en kan men verder genieten van de gratis zonnepanelen en energie. De keerzijde van de medaille is echter dat wanneer de investeringsmaatschappij een deel van het bedrag voor U betaalt, deze mede-eigenaar wordt van Uw installatie en dus ook aanspraak kan maken op de certificaten die U verkrijgt bij het opwekken van groene stroom. Dit blijft ook het geval nadat men de gehele installatie heeft kunnen afbetalen. Het is dus raadzaam om zich goed te informeren bij dergelijke contracten.

gratis zonnepanelen laten plaatsen en dak verhuurHet systeem van gratis zonnepanelen werkt als volgt. U verhuurt uw dak aan uw leverancier en hij zal hierop zonnepanelen installeren. In ruil hiervoor krijgt hij groenestroomcertificaten. U geniet van de geleverde energie en de overschot krijgt u ook terugbetaald. Het is voor u dus dubbel voordeel. Alvorens zo’n gratis zonnepanelen te installeren, moet uw dak voldoen aan enkele richtlijnen. Uw huis moet op een open plaats gevestigd zijn, zodat er veel zon aanwezig is. Daarnaast moet u ook rekening houden met de hellingsgraad van uw dak. Het rendement moet optimaal zijn.

In 2013 is er veel veranderd aan de subsidieregeling van zonnepanelen, zoals de toevoeging van netwerkvergoeding. Maar u kan nog steeds gratis zonnepanelen laten installeren. U kan nog steeds energie krijgen die gratis is, in ruil voor het verhuren van uw dak aan uw leverancier. Net omdat de prijs van zonnepanelen in 2013 veranderd is, zijn er steeds meer mensen die gratis zonnepanelen willen laten installeren. Om duidelijk te zijn, is de prijs van de zonnepanelen niet veranderd, maar sinds 2013 moet er een netwerkvergoeding betaald worden. Hierdoor lijkt dat de prijs gestegen van zonnepanelen gestegen is, maar dat is dus niet zo.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?