De investering in zonnepanelen zal zich uiteindelijk terug gaan verdienen en is een duurzame vorm van energie. Deze duurzame vorm van energie en gedane investering kennen een fiscaal voordeel. Het fiscaal voordeel van de aanschaf van zonnepanelen is vastgelegd in een fiscale maatregel door de overheid in België. Het fiscaal voordeel van de aanschaf van zonnepanelen maakt deel uit van een pakket van maatregelen, die bedoeld zijn om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het fiscale voordeel van zonnepanelen bedraagt maximaal 3440 euro. Iedere eigenaar van zonnepanelen heeft de mogelijkheid gekregen om veertig procent van de investering in zonnepanelen af te trekken bij het invullen van de belastingaangifte. Hieraan is een maximumbedrag gesteld van 3440 euro. Er is echter een lacune in de wetgeving, die het mogelijk maakt om meerdere keren gebruik te maken van de belastingvermindering.

Vaker fiscaal voordeel zonnepanelen

De belastingaangifte volgend op het jaar, waarin de zonnepanelen zijn aangeschaft kan leiden tot het fiscaal voordeel. Er zijn echter ook mogelijkheden om niet één keer, maar om twee keer of zelfs drie keer van het fiscaal voordeel op zonnepanelen gebruik te maken. Wilt u ook meerdere keren profiteren van het fiscaal voordeel op zonnepanelen, dan moet u wel op een bepaalde manier te werk gaan. U kunt bijvoorbeeld met het bedrijf, waar u de zonnepanelen koopt afspreken om bij de bestelling ervan een voorschot te betalen. In het jaar erna kunt u bij levering van de zonnepanelen in bijvoorbeeld de maand januari of februari het restant voldoen. U hebt dan in twee verschillende jaren een investering gedaan in de aanschaf van zonnepanelen. Het fiscaal voordeel van deze optie, is dat u ook in twee opeenvolgende jaren het betreffende bedrag in mindering kunt brengen op uw aangifte. Tot op heden is deze lacune in wetgeving nog niet aangepast en dus kunt u er nog gebruik van maken.

Gratis offerte aanvragen:

1. Welk type zonnepanelen wenst u?

2. Wat is de totaal beschikbare oppervlakte voor de zonnepanelen?

3. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?

4. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?

Andere interessante artikelen

Afschrijving zonnepanelen fiscaal

De afschrijvingsduur van een installatie zonnepanelen wordt in het algemeen vastgelegd op een 15 tot 20 jaar, al kan dit bij sommige installaties soms verkorten tot slechts 10 jaar. Het is dan ook belangrijk om
Lees verder