Naar jaarlijkse gewoonte, houden we jullie ook deze keer op de hoogte van de prijs voor zonnepanelen in 2015. Het feit dat de subsidies afgeschaft werden en dat de groenestroomcertificaten minder waard zijn, heeft veel mensen afgeschrikt om zonnepanelen te laten installeren. Dit is volledig onterecht, want zonnepanelen zijn nog altijd voordeliger dan grijze energie.

Wordt mijn installatie gesteund door de overheid?

Aangezien de nieuwe Vlaamse regering bestaat uit N-VA, CD&V en Open Vld ziet het er niet naar uit dat er weer subsidies zullen uitgedeeld worden voor zonnepanelen. Wat wel nog altijd van toepassing is, zijn de groenestroomcertificaten. Hoeveel uw groenestroomcertificaten waard zijn, hangt af van het vermogen van uw installatie en van de periode waarin u uw zonnepanelen heeft laten installeren. Zo kan men in 2015 een certificaat krijgen van 110 euro voor elke 1000 kWh die geproduceerd wordt. In 2014 was dit 150 euro, dus we zien een kleine daling. Desondanks deze daling is het nog altijd interessant om zonnepanelen aan te kopen omdat er voorspeld wordt dat de prijzen weer gaan dalen. Zo hebben ze ook voorspeld dat de elektriciteitsfactuur in 2015 met 10 tot 20 procent zal stijgen en dus is er nog een extra reden om toch zonnepanelen te laten installeren.

Prijs zonnepanelen 2015

Gemiddelde prijs zonnepanelen 2015

Wat de werkelijke prijs in 2015 zal bedragen, hangt opnieuw af van de gekende factoren zoals de kwaliteit van uw installatie, het aantal zonnepanelen waarover u beschikt enz. Gemiddeld kunnen we zeggen dat uw installatie tussen de 6000 euro en 8000 euro zal kosten. Deze prijzen zijn zonder BTW. Voor een nieuwbouw, wordt een btw-tarief van 21% gebruikt terwijl bij een woning van ouder dan 5 jaar een btw-tarief van 6% wordt gehanteerd.

De prijs van zonnepanelen wordt op voorhand vastgelegd, zo komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u de factuur moet betalen. Bij grijze energie is dit echter niet zo. Prijzen schommelen vaak en het is dus onzeker hoeveel u uiteindelijk zal moeten betalen. Daarnaast zal u wanneer u zonnepanelen laat installeren na 25 jaar de helft minder betaald hebben dan bij klassieke stroom. Het is namelijk zo dat u voor zonnepanelen  9 cent per kWh zal betalen terwijl u voor de klassieke tegenhanger snel 25 cent zal betalen per kWh.

Stroompanne

stroompanneWanneer deze winter de stroom zal uitvallen, gaan veel mensen problemen krijgen met elektriciteit en verarming. Deze stroompanne is te wijten aan de sluiting van Doel 3 en Tihange 2. Concreet houdt deze panne in dat gedurende twee uur een bepaalde regio geen stroom zal hebben. Elke twee uur wordt er afgewisseld en zo zullen alle regio’s eens zonder stroom vallen. Dit kan u vermijden als u nog snel zonnepanelen laat installeren. Zoals eerder al gezegd is het zeker geen verloren investering. In tegendeel, volgens de voorspellingen zal de prijs enkel nog dalen.

Vraag daarom vandaag nog uw gratis en vrijblijvende offerte aan.

Gratis offerte aanvragen:

Andere interessante artikelen

Gratis en vrijblijvende offerte

Verschillende installateurs hebben verschillende panelen, services, garanties en andere voorwaarden die tot een aangewezen installatieprijs komen. Door een offerte aan te vragen, kan u verschillende offertes op maat met elkaar vergelijken zonder enige verplichting.
Lees verder

Wat is de zonnepanelen prijs?

Over de prijs van zonnepanelen zijn al talrijke artikels geschreven, maar toch is het niet helemaal duidelijk wat de kostprijs van zonnepanelen nu werkelijk is. Daarom zetten wij voor u alles op een rijtje...
Lees verder